sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Klinikka käynti

Kilpailukausi häämöttää ja päätin käyttää Juiserin klinikalla ”terveystarkastuksessa” siltä varalta, että jotakin hoidettavaa löytyisi.

Meille oli varattu aika 6.3.18 kello 9.00 Mikkelin Hevosklinikalle eläinlääkäri Leena Sinnemaalle. Leena on jo vuosia toiminut Juiserin luotto eläinlääkärinä ja hänellä on laaja osaaminen ja vuosien kokemus hevosten eläinlääkinnästä, sekä hän myös kouluttautuu jatkuvasti lisää. 

Olin itse tällä viikolla iltavuorossa, joten olin sen takia  päässyt vasta myöhään yöllä nukkumaan. Aikaisin aamulla herääminen klinikalle lähdön takia tuntui siis jokseenkin turhauttavalta. Juiserin tarpeet ovat kuitenkin aina omieni edellä, joten sängystä oli vain pakko nousta ylös. Olin tallin pihassa ennen kello kahdeksaa ja kävin suoraan hakemassa Juiserin tarhasta sisälle. Se pääsi karsinaan tarpeilleen ja sen jälkeen otin sen käytävälle seisomaan. Korvat kiinni, nahkariimu päähän, putsit ja kääreet jalkoihin ja siistit loimet päälle. Hevonen oli nopeasti valmis lähtöä varten ja olimme ennen puolta yhdeksää matkalla klinikalle.


Juiseri klinikalla 6.3.2018


Perille päästyämme Leena alkoi tutkia hevosta. Jaloissa ei ollut mitään näkyvää turvotusta tai sanomista, selässä ei ollut minkäänlaista arkuutta, eikä hevosessa ollut ulkoisesti mitään moitittavaa. Juiseri oli hyvinvoivan näköinen. Tämän jälkeen vuorossa oli nivelten taivutus, jossa seurataan reagoiko jokin jalkojen nivelistä taivutukseen. Juiseri ei reagoinut mitenkään minkään jalan nivelen taivuttamisen kohdalla. Jos hevonen on kipeä nivelistään, se saattaa reagoida jo taivutuksen aikana, mutta yleensä viimeistään silloin kun lähdetään ravaamaan. Juiseri oli leikkisällä tuulella ja vei minua kuin ”pässiä narussa” juostessani sen kanssa taivutusten välissä. Se pinkoi isoilla liikkeillään menemään niin kovaa, etten meinannut millään ehtiä sen matkaan mukaan. Taivutuksen lopputulos oli siis se, ettei mitään hoidettavaa löytynyt. Hienointa tässä on se, että saadaan nyt hyvillä mielin alkaa suunnitella tulevaa starttikautta. 


"Käytiin jalat läpi, palpaatiossa jalat siistit, selässä ei aristusta tai
epäsymmetriaa, ei spontaaniontumaa, taivutettiin läpi, ei taiv.reaktioita.
Ei syytä hoitaa, ei estettä jatkaa norm. treenejä ja ilmoitella startille."

2 kommenttia:

  1. Ah, terveen paperit on aina niin ihana saada eläinlääkärikäynniltä! Onnea tulevalle kaudelle!

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että saitte terveen paperit eläinlääkäriltä! Tsemppiä uudelle kaudelle.

    Olipas ihanaa löytää suomenhevosaiheinen blogi, siskoni linkkauksella. Vaikutti todella mielenkiintoiselta pikatutustumisen kautta. Joten oli liityttävä lukijaksi. Itse myös kirjoitan suomenhevosblogia, sillä ratsastuskoulu jossa tunneilla käyn on suomenhevospainotteinen. :)

    http://hevostytonelamaax.blogspot.fi/

    VastaaPoista